Wednesday, March 3, 2010

Banana with puff pastry




Sweet delicious banana with puff pastry


Bahan-
*Pisang (rembat jer apa yang ada)
*Puff pastry (kalau susah nak dapat kulit popia tupun boleh...)
*Butter
*Nutmeg powder
*Brown sugar
*Cinnamon powder

Cara membuatnya:
1. Pisang dibuang kulit(kecuali kalau ada yang suka makan kulitnya, bohlah sekali kulit tu...).
2. Puff pastry jadikan 3-5 lapisan.
3. Sapu butter (yang telah dicairkan) ke atas permukaan puff pastry. Kemudian taburkan
brown sugar, nutmeg dan cinnamon powder.
4. Letak pisang di atas permukaan puff pastry, gulung @ lipatkan mengikut kesukaan bentuk
yang diingini.
5. Sapu butter atas puff pastry yang telah siap digulung.
6. Bakar suhu 180 celcius selama 10-15 minit (sehingga kekuningan), bila sejuk bolehlah di
ngap....

No comments: