Sunday, August 29, 2010

Bilik kerja liza

Masuk jer dah serabut.... tu belum lagi bila liza yang menyerabutkannya. Nak buat camne, dah namanyapun academican. So kenalah tonjolkan propa keilmiahannya tu (konon....).

Kat atas meja tu, fail2 yg dah separuh diperiksa, 1 cup of coffee dah semestinya.....






Nie rupa disebalik meja yang besau.... Penuh dgn fail yang dah tak tau nak sumbat mana....

Atas meja tu cam biasalah..... nielah bila keje sambil belajar..... asal masuk opis jer tak tau nak cekau mana dulu.... Apa pun progressnya kena ada. Hidup Liza!!

Time nie tengah serabut duk buat manual ngajar... Nak ngajar orang terpilih nie bukan senang cik senah oii...... Must be prepared all the time (tu cakap orang kampung liza lah).

kekadang bila student datang terjah tu, yang cakap pun meraban jer. Kita duk fokus kerja tetiba salam idak depa mai terjah. Apa nak jadilah bebudak la nie......




Jap! jap..... tengah duk pening nie..... bos tengok mau naik pangkat dibuatnya.... Apa pun keje nie best sebab dia best dan memang best.

nanti Liza kemaskanlah balik bilik nie..... Nie namanya kerja.... so kenalah buat kerja. Bila balik rumah baru terasa penat, penat otak pun boleh bagi letih badan tau....


To be honest.... ini sudut kesayangan liza di opis. Dah sebakul kena campak dengan cik abang so bawalah gi opis mana yang terselamat tu. Cik abang kata cam keling botol. Hello.... nie yang ada standard tau, botol perfume.... suka sebab unik, comel dan i really like it... so far ada kat 10 botol yang lum diguna abis. Yang duk display nie dah berbaki sikit2.

Yang botol besau tutup hijau tu... hadiah
dari cik abang. mau kat 2 tahun baru
abis pakai.....

Korang nak kata apa katalah..... cantiklah tu siap ada bunga-bunga. Bilik korang ada ker???

Nie... kat sudut tepi opis. 2 bunga dari Aiman dan 1 dari wawa sempena mother days aritu. Cian abis duit belanja abang dan adik kat sekolah sebab nak belikan ibu bunga..... yang paling haru time abang bagi bunga tu cikgu telipon kata abang sakit di sekolah. Masa masuk keta abang kata "ibu.. nie untuk ibu....." dengan nada sakitnya......

No comments: