Wednesday, March 25, 2015

Nasi Aruk


Bahan:
Nasi putih secukupnya
Segenggam ikan bilis
3 ulas bawang putih (cincang halus)
1 biji bawang besar (hiris bulat)
garam secukupnya
2 camb. minyak masak
sedikit udang atau daging
lada sulah secukupnya
2 biji telur

Cara memasak:
1.  Panaskan minyak dan goreng ikan bilis sehingga garing, ketepikan.
2.  Tumis bawang putih sehingga naik bau, masukkan telur gaul sebati.
3.  Masukkan udang atau daging masak sehingga sekata.
4.  Masukkan nasi, bahan perasa dan ikan bilis  Goreng sehingga nasi serata masaknya.

No comments:

Gulai Batang Pisang

GULAI BATANG PISANG  ·           Gulai nie merupakan hidangan wajib tahu yang terkenal di Kedah.  Kalau orang yang tak biasa dengan...