tag:blogger.com,1999:blog-2154982365792963880.post7431097507722045754..comments2023-09-29T06:32:51.344-07:00Comments on dapurberasap: Asam Pedaslizahttp://www.blogger.com/profile/10705623370598187377noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2154982365792963880.post-74632878499625735062020-03-18T22:48:43.147-07:002020-03-18T22:48:43.147-07:00Bahan bahan :
5 ekor ikan kembung
1 senduk cili ki...Bahan bahan :<br />5 ekor ikan kembung<br />1 senduk cili kisar<br />1 biji bawang besar dikisar<br />2 kuntum bunga kantan<br />Beberapa helai daun kesum<br />2 biji tomato<br />5 biji bendi<br />2 keping asam keping <br />Garam dan perasa secukupnya<br /><br />Cara2 : <br />1)panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar<br />2)Masukkan air yang secukupnya <br />3)Masukkan asam keping, bunga kantan dan daun kesum<br />4)masukkan ikan kembung yang telah dicuci bersih<br />5)masukkan tomato dan bendi<br />6)masukkan garam dan perasa secukupnya<br />7)biarkan sehingga sedia untuk dihidang<br /><br />(2019297544) <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16866882915609631335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154982365792963880.post-19061235088852433382020-03-13T21:28:26.246-07:002020-03-13T21:28:26.246-07:002019883958
bahan A untuk dikisar
3 biji bawang ...2019883958<br /><br />bahan A untuk dikisar <br /><br />3 biji bawang besar<br />2 ulas bawang putih<br />15 tangkai cili kering<br /><br />bahan B <br />ikan pari<br />1 biji tomato <br />10 biji bendi <br />daun kesum<br />belacan(dibakar)<br />air asam jawa<br />garam dan gula secukup rasa<br />minyak masak<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15381383576188470601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2154982365792963880.post-6976157615155375772020-03-13T07:18:15.251-07:002020-03-13T07:18:15.251-07:00ANIQ AZRI BIN ABDUL KHALID JUM (2019255454)
Bahan...ANIQ AZRI BIN ABDUL KHALID JUM (2019255454)<br /><br />Bahan-bahan :<br />3 ekor ikan kembung (belah dua bahagian)<br />Cili kering dikisar<br />1/2 biji bawang besar<br />2 kuntum bungan kantan<br />Daun kesum<br />2 biji tomato<br />Asam jawa <br />Gula dan garam<br /><br />Cara memasak :<br />1 . Panaskan minyak dan masukkan cili kering yang telah dikisar dan bawang besar yang telah dihiris halus .<br />2 . Masukkan air asam jawa dan sedikit air .<br />3 . Masukkan bungan kantan dan daun kesum.<br />4 . Masukkan ikan kembung yang telah dicuci bersih<br />5 . Masukkan tomato <br />6 . Perasakan dengan garam dan gula secukup rasaANIQ AZRI BIN ABDUL KHALID JUM (2019255454)noreply@blogger.com