Masak Lemak Rebung dan perut
Ada sesapa yang suka makan perut? Ganas tul soalan nie. Minggu depan salah satu menu masakan yang para pelajar saya kena masak adalah menu yang berasaskan perut. Bukan perut sesapa tapi perut yang adoooo..... Ish! takyah duk membayang perut-perut yang seksi-meksi atau yang gedut terlebih sudah tu. Nie perut lembu, tak kena cara prosesnya; habis hanyirlah satu kawah masakan. Sayapun sebenarnya tak suka memasak makanan berasaskan perut nie, sebab tak tahan dengan bau dan terasa agak geli nak memotongnya. Tapi bab makan, laju jerrrrr....... Ok! apapun cubalah masakan nie, yang resepinya saya perolehi dari laman web sesapa ntah. MASAK LEMAK REBUNG BERSAMA PERUT Bahan-bahannya: 1 perdu rebung segar (dicincang halus dan direbus) 1/2 kilo perut lembu (dihiris nipis dan 3 inci panjang-direbus hingga masak) santan dari 1 biji kelapa asam keping garam secukupnya sedikit gula Bahan untuk diblend : 5 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih 9