Wok-Fried Chicken With Black Peper
Wok-Fried Chicken with Black Pepper Bahan: 300gm isi ayam (dipotong kiub) 10gm garam 10gm serbuk lada sulah 20gm tepung jagung 50gm bawang putih (dicincang halus) 50gm lada benggala hijau, kuning dan merah (dipotong kiub) 80gm bawang kecil (dipotong kiub) 50gm mentega 20gm lada hitam (ditumnuk) 30gm gula 15gm sos tiram 15gm kicap 10gm kicap pekat 100gm stok ayam 50gm tepung jagung Cara memasaknya: 1. Perap ayam bersama garam, lada sulah dan tepung jagung. 2. Goreng ayam sekejap kemudian angkat. 3. Dengan minyak yg sama, gorengkan lada benggala dan bawang kecil. 4. Panaskan mentega dan tumis lada hitam, masukkan bahan perasa. 5. Perlahankan api, masukkan ayam serta sayuran, tambahkan tepung jagung untuk memekatkan kuah.