Laksa Sarawak
Bahan: 2 bungkus pes laksa Sarawak 2 bungkus bihun 500gm udang basah 2 ketul bahagian dada ayam 500ml santan pekat 8 biji telur 1 kiub serbuk perasa ayam 2 camb. sos tiram garam dan gula Bahan tambahan: 500gm taugeh dicelur 50gm daun pudina 10 biji limau kasturi Isi ayam yang telah dicarik-carikkan Udang yang telah dicelur Telur yang telah didadar nipis daun pudina bawang goreng Bahan utk sambal belacan (kisar lumat): 15 biji cili padi 5 batang cili merah 1 sudu kecil belacan 6 biji limau kasturi (ambil air jusnya) garam dan gula 3 ulas bawang merah 1 ulas bawang putih 5 sudu besar cili kisar 5 sudu besar udang kering (ditumbuk) pes asam jawa minyak untuk menumis Bahan Perencah Laksa Sarawak: Bahan A- 15 ulas bawang merah 6 ulas bawang putih 20 tangkai cili kering (dikisar) 1 cm lengkuas 4 batang serai Sedikit belacan 1/2 sudu kecil serbuk ketumbar 1/2 sudu kecil serbuk jintan manis 1/2 sudu ke