Kuih cara berlauk
Bahan bahan : a) Adunan Tepung 1 cawan tepung gandum 1 biji telur 1 sudu kecil minyak sapi 1/2 sudu kecil garam 2 cawan air sedikit pewarna kuning Cara cara : Adun semua bahan hingga sebati @ blend je. b) inti kuih cara: 200gram daging/ayam - dikisar 2 labu bawang besar- racik halus 3 biji bawang kecil - potong mayang 1 ulas/biji bawang putih - dipotong mayang 1 1/2 sudu besar rempah rendang adabi 1 sudu kecil serbuk kari garam gula dan perasa secukupnya sedikit minyak utk menumis Cara cara 1. Panaskan minyak dan tumis bwang merah dan putih hingga kekuning-kuningan. 2. Kemudian masukkan rempah kari da n remp ah rendang.. 3. Kacau hingga pecah minyak. Masukkan daging /ayam kisar, bawang besar, masukkan air secukupnya hingga daging /ayam masak. 4. Masukkan garam gula dan perasa secukupnya. Hiasan: Bawang goren