Spagetti Bolognese
Bahan: 425gm Pasta spagetti 3camb. minyak zaitun 2 biji bawang putih (dicincang) 2 biji bawang besar (dicincang) 4 batang saderi 500gm daging cincang 2 camb. puri tomato 425gm tomato (dicincang) 150ml stok daging garam dan lada sulah secukup rasa 2 camb. Oregano 2 camb. keju parmesan 300gm Prego Traditional Tomato Cara memasaknya: 1. Panaskan minyak dengan api sederhana. Goreng bawang dan daun saderi, selama 5 minit dan kemudian masukkan bawang putih dan daging cincang. 2. Masak sehingga naik bau atau 10 minit lebih sehingga daging bertukar warna. 3. Besarkan api, masukkan puri tomato, kacau dalam 2 minit. 4. Kemudian masukkan tomato cincang, stok daging, bahan perasa dan origano, tutup kuali dan renihkan masakan selama 30 mint dalam api perlahan sambil dikacau sekali-sekala. 5. Masak pasta dalam periuk besar berisi air, minyak zaitun dan sedikit garam sehingga pasta lembut sempurna. 6. Toskan pasta, campurkan sedikit minyak zaitun dan gaul sebati aduna