Pudding Pandan Layer Cake
Saya memang suka menggoda. Suka bagi orang tak dapat tidur malam, paling penting tidur malam termimpi-mimpi. Tapi bukan mimpi atau tergodakan saya. Angau separuh jiwa pada masakan saya..... Ha..ha.. ha... bagi statement haru-biru sikit. Kek yang saya nak tunjukkan hari nie, renyah sikit cara pembuatanya. Sebabnya kena siapkan sponge cakenya dulu, kena buatkan kastard dia dulu, pastu kena lapis-lapiskan. Bukan itu saja sebelum jadi end product, kena dulu kita sejukkankan dia. Tak nak buang masa, mari kita belajar cara pembuatannya. Bahan-bahan untuk Pandan Chiffon Cake - 4 biji Telur 125 gm Gula kastor 25 gm Ovallete 150 gm Soft flour ) 15 gm Tepung jagung ) ayak kesemuanya 1/2 tsp. Baking powder ) 75 gm Juice pandan/ perasa 50 gm margarine (yang telahpun dicairkan dan disejukkan pada suhu bilik) Cara untuk mmebuat Pandan Chiffon Cake - 1. Masukkan kesemua bahan kecuali margarine. Putar dengan kelajua