Dalca (dhal)
Dalca daging Bahan – 1 kg Daging/ tulang 150gm Kacang dal (rendam hingga kembang) 15gm h alia (Hiris) 6 ulas Bawang putih (hiris) 2 labu Bawang besar (hiris) 2 biji Cili merah (belah 2) 1 biji Cili hijau (belah 2) 1 camb. s erbuk kunyit 1 pkt. Rempah kari daging 3 cm. Kulit kayu manis 3 kuntum Bunga lawang 3 biji Buah pelaga 20gm Asam jawa 2 biji Ubi kentang 10 biji Buah belimbing 4 biji Tomato (belah 4) 2 btg. Terung panjang (belah 4) 1 btg. Lobak merah (potong sedang) 1 biji kelapa (jadikan 1 mangkuk besar santan) 1 tangkai Daun kari Cara membuatnya – Rebus daging & kacang dal berserta rempah, serbuk kunyit sehingga empuk. Masukkan kentang. Biar