Ikan Masak Acar
Ikan Masak Acar Bahan: 2 keping ikan tenggiri 200gm bawang merah (dibelah2) 200gm bawang putih (dibelah 2) 100gm halia (dimayang halus) 1 bji timun (dipotong memanjang 4/6 bahagian) 1 biji lobak merah (dipotong memanjang) 20gm Kunyit serbuk 30gm cili hijau 30gm cili merah 20gm biji sawi 50gm cuka 200gm minyak masak 10gm garam 50gm gula Cara memasaknya: 1. Ikan tenggiri dibersihkan dan digoreng sehingga garing. 2. Panaskan minyak dan tumis bawang merah, lobak merah, bawang putih dan halia. 3. Masukkan cuka dan air secukupnya 4. Masak sehingga mendidih barulah dimasukkan ikan, biji sawi, timun, cili hijau dan cili merah.