Cantonese Beef Kueteow
Cantonese Beef Kueteow Bahan: 1 paket kueteow Bahan A: 100gm daging lembu (potong nipis) 100gm sotong putih 100gm bebola ikan 100gm kek ikan 4 ulas bawang putih 300gm udang sederhana (dikupas kulit) Bahan B: 2 cawan air 4 camb. sos tiram 4 camb. kicap cair 3camb. tepung jagung (bancuh dgn air) 3 biji telur Hiasan: Daun bawang Cili merah (hiris nipis) Cara membuatnya: 1. Kueteow digoreng dengan sedikit minyak bijan sehingga masak dan diasingkan ke dalam bekas. 2. Tumis bahan A sehingga masak dan masukkan air sehingga mendidih atau daging empuk. 3. Masukkan bahan B. Biar sehingga mendidih, masukkan tepung jagung dan biar kuah pekat. 4. Pecahkan telur dan kacau sebati. 5. Tuangkan kuah ke atas kueteow dan hiaskan dengan bahan hiasan.