Ikan Bakar Daun Kunyit


Derrr... tunggu apa lagi jom kita try masakan nie.

BAHAN PERAP:
3 sudu pes tomyam
3 ulas bawang merah (tumbuk)
1 ulas bawang putih (tumbuk)
3 cm halia (tumbuk)
2 sudu kecil serbuk kunyit
1 tangkai daun ketumbar (hiris halus)
2 helai daun limau purut
 BAHAN B:
1 helai daun kunyit
1 ekor ikan kerapu

 CARA MENYEDIAKAN:
1. Perapkan ikan kerapu dengan bahan perap selama setengah jam.
2. Balut dengan daun kunyit.
3. Bakar hingga masak.
4. Hidangkan bersama air asam dan sambal kicap.

Comments

nur zulaikha husna binti zazali said…
2019883958

bahan perap

1 biji bawang besar (tumbuk)
2 ulas bawang putih (tumbuk)
2 cm halia (tumbuk)
1 tbsp lada hitam (tumbuk)
2 tbsp kicap
garam dan gula secukup rasa

bahan b

2 helai daun kunyit
1 ekor ikan

Popular posts from this blog

Nasi Aruk

Nei Urundai-

Soto Banjar