Swiss Roll
Swiss Roll
Bahan:
45
gm Soft flour
25
gm Corn flour
3 gm Baking powder
13
gm Ovalate
120
gm Castor sugar
5
nos Egg
23
ml Water
60
gm Melted margarines
1
bottle Assorted jam
Cara membuatnya:
1.
Masukkan semua bahan ke dalam mixing bowl, kecuali melted margarines.
2.
Pukul adunan sehingga naik 2 kali ganda dan gebu, kemudian masukkan melted
margarines dan pukul lagi adunan dalam 5 minutes.
3.
Sapu butter atas tray, alaskan dengan kertas minyak dan kemudian sapu pula sekitar kertas minyak tersebut dengan butter.
4. Tuangkan adunan ke dalam tray, colourkan sedikit adunan dengan pewarna makanan. Gunakan creativiti untuk menghias cake ini.
5.
Bakar
1800Celcius
selama 20 – 25 minutes.
7. Biarkan swiss roll sejuk pada suhu bilik, sementara itu alas permukaan meja dengan plastic warapping atau kertas minyak, taburkan gula kastor di keseluruhan permukaannya.
8. Letak swiss roll ke atas kertas minyak tadi dan sapukan jem diseluruh permukaan swiss roll, gulung cake ini dengan teliti dan potong sebelum dihidangkan
Comments