Stir Fried Tang Hoon with Mushroom and Celery
Stir Fried Tang Hoon with Mushroom and Celery
Bahan:
1 tin cendawan butang
50gm daun celery
100gm tang hoon (suhuun)
1 camb. sos tiram
3/4 camt. gula
2 camt. kicap soya cair
sedikit lada putih
150ml air
2 camb. minyak jagung
2 ulas bawang putih (potong lumat)
sedikit garam, minyak bijan
100gm udang sederhana besar
Cara membuatnya:
1. Potong daun celery dan cendawang butang.
2. Rendamkan suhuun sehingga lembut, sejatkan.
3. Panaskan bahan tumisan, sehingga naik bau dan kemudian sayuran dan bahan perasa.
4. Masukkan udang dan suhuun gaul masak sebati bersama bahan lain.
Bahan:
1 tin cendawan butang
50gm daun celery
100gm tang hoon (suhuun)
1 camb. sos tiram
3/4 camt. gula
2 camt. kicap soya cair
sedikit lada putih
150ml air
2 camb. minyak jagung
2 ulas bawang putih (potong lumat)
sedikit garam, minyak bijan
100gm udang sederhana besar
Cara membuatnya:
1. Potong daun celery dan cendawang butang.
2. Rendamkan suhuun sehingga lembut, sejatkan.
3. Panaskan bahan tumisan, sehingga naik bau dan kemudian sayuran dan bahan perasa.
4. Masukkan udang dan suhuun gaul masak sebati bersama bahan lain.
Comments