Kerabu mangga bunga kantan
Kerabu Mangga bunga kantan-
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZt-44meYQpDg7cGLQ3VlN72UARwk8y_PxGzpo5PUStKW7XcZZ4Q0bBev4BQvDy3AWPIA84hJZWm9B44AI4CJeVHYafJkY8GCsVNVGRq_mv-L-V5Ogj-PkZoeoVpNJULBcrbsrlwvUQag/s320/IMG_20200423_194142.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWfuVNK_rOESefpvhU5B4IOAQWm8yIwUZIrVynGR32RudFB0cJ1TwvxXyauuCkLcDEh91AJEhk5ry3IRZ8VXRX4ugvSAUjWkU2ofFi5DlmzHAi5aSJyfkVe1_IE8vwO0M6049l4jP_fNE/s320/IMG_20200423_194131.jpg)
Bahan-
3 biji buah mangga muda
1 batang bunga kantan
10 biji cili padi
garam dan gula secukupnya
3 camb kerisik
serbuk asam boi secukupnya
Cara memasak-
Cuci bersih mangga, dan bunga kantan. Hiris halus buah mangga, bunga kantan dan cili padi. Satukan dalam 1 bekas. Campurkan gula, garam, kerisik dan asam boi, sebatikan dan perasakan. Jika pedas boleh ditambah serbuk asam boi atau gula lagi. Siap.
Comments