agar-agar laici
RESEPI PUDING LAICI
Source : Chef Hanieliza
Bahan-bahan
- 10 gm agar2 serbuk atau 1 paket agar2 biasa
- 6 gelas air
- 11/2 cawan gula
- 1 tin susu cair
- 1 tin laici dalam tin (koyak-koyakkan laici tersebut menjadi halus)
- 1 tin laici [untuk hiasan]
- Masakkan agar-agar, air dan gula sehingga mendidih.
- Tutup api. Masukkan air laici dan susu cair.
- Tuangkan dalam acuan dan disejukkan.
- Hidangkan bersama buah laici yang diasingkan tadi.
Version agar-agar laici 2
- 1 paket agar2 serbuk (10gm)
- 5 cawan air
- 8 sudu besar gula
- 1 tin susu cair (400ml)
- 1 tin laici ~ dimesin/blend dgn 1 cawan air laici dlm tin
- 1 helai daun pandan
- Sama seperti kaedah di atas.
Comments